Duizendste deelnemer curlingclinic

Dat curling momenteel volop in de belangstelling staat, bewees afgelopen zaterdag 17 februari maar weer. Wij mochten als Curling Club Friesland onze 1000ste deelnemer aan een clinic van dit seizoen begroeten.

Danique Nagtegaal uit Amsterdam ontving naast een bos bloemen ook nog een tegoedbon om de rest van het seizoen kosteloos de curlingsport in Leeuwarden en Heerenveen te kunnen beoefenen.

Ook de nrs 999 & 1001 Yan Molenaar en Merel van Grimbergen werden eveneens van een tegoedbon voorzien.

Wie wordt onze 1500ste Deelnemer????

Open Nederlandse Studenten Kampioenschappen 2018

Woensdag 21 februari jl. werden in de 11Stedenhal in Leeuwarden de door Studenten Sport Leeuwarden georganiseerde Open Nederlandse Studenten Kampioenschappen 2018 gehouden. De 20 studententeams kwamen vanuit het hele land met daarin ook een groot aantal buitenlandse spelers. Leden van Curling Club Friesland waren aanwezig om deze avond te begeleiden.

Vooraf werden korte clinics gegeven. Dit werd afgerond met het gooien van één steen die zo dicht mogelijk bij de dolly moest komen. De afstand tot de steen kon aan het eind van de avond beslissend zijn bij een gelijke stand. In de finale bleek dit dan ook daadwerkelijk het geval te zijn.

De fanatiek spelende studenten, mede geïnspireerd door de curling quiz van Frans Bauer en de Olympische Spelen, maakten er een zeer geslaagde avond van.

Kijk voor foto’s op de Facebookpagina van Studenten Sport Leeuwarden.

Klik hier voor het verslag van Omrop Fryslân.

Geslaagde Olympische inloopavond

Op dinsdag 13 februari werd tijdens de reguliere training in Thialf een Olympische Inloopavond georganiseerd voor eenieder die een keertje kennis wilde maken met deze Olympische sport. Extra bijzonder was het dat Carlo Glasbergen van de Nederlandse Heren selectie aanwezig was op deze avond om de clinics te begeleiden.

De avond begon met een warming-up onder leiding van Carlo, waarna de gasten en de leden van CCF het ijs op gingen. Onder leiding van enkele instructeurs van CCF en Carlo, kregen de gasten les in de beginselen van curling. Ook de leden van CCF zelf konden rekenen op tips en coaching door Carlo. De sfeer was goed en de gasten poogden enthousiast om de stenen zo goed mogelijk te gooien. Aan het einde werd er nog even gezellig nagepraat door iedereen. CCF kan terugkijken op een geslaagde avond en mag waarschijnlijk een aantal clinicgasten nog een keer terug verwelkomen!

Olympische inloopavond

Tijdens de Olympische Inloopavond op 13 februari van 20:00 tot 21:30 uur in Thialf zijn er ook leden van het Nederlandse Heren team aanwezig om de clinic`s te begeleiden,👍

Ook Rolstoelers zijn van harte welkom, Curling Club Fryslân heeft 5 Gediplomeerde WCF Wheelchairinstructors.

Voor de deelnemers aan deze Olympische Inloopavond, heeft Curling Club Fryslân een speciale Olympische aanbieding, wil je weten wat??

Meld je aan via; info@fryskecurlingclub.nl

Olympische inloopavond

Droom jij van meedoen aan de Olympische Spelen? Probeer dan de coolste Olympische Wintersport op het ijs van Thialf.

Op dinsdag 13 februari is de Olympische Inloopavond in Thialf Heerenveen van 20:00 tot 21:30 uur.

Ook rolstoelers zijn van harte welkom!

Kom kijken, kom spelen, kom Curlen!

Unicef on Ice winterspelen

Denk jij na het zien van de Curling Quiz, dat wil ik ook?!
Kom dan op 4 februari 13.00 – 16.00 uur naar Unicef on Ice in Thialf.  Daar worden elk uur op 4 banen Clinic`s gegeven: 13.15 uur, 14.15 uur en om 15.15 uur.
Je leert daar de basis van de Coolste sport, het Curlen en je steunt tevens het Goede Doel van Unicef “School-in-a-box” waarmee kinderen in Mali weer naar school kunnen.

Naast curlen is er een 11Stedentocht voor de jeugd, schaatsclinic voor volwassenen, balgooien door Olympische ringen en een rondleiding door Thialf. Ook is Oenny (de mascotte) de hele middag aanwezig en kun je samen op de foto!

Kijk voor de entreeprijzen op http://thialf.nl/recreatie/tarieven
Een deel van de entree wordt door Thialf gedoneerd aan UNICEF’s School in a Box-project.

Vernieuwde website online

Op 25 januari 2018 is de vernieuwde website van Curling Club Friesland online gegaan. Door deze aanpassing verwachten wij de website beter up-to-date te houden.

Vernieuwde functionaliteiten zijn onder andere het kunnen reageren op nieuwsberichten, een verbeterde agenda, gemakkelijker contact met de club door middel van contactformulieren en een overzicht van onze laatste Facebook berichten.