Aangekomen in Östersund

De beide Friese Teams zijn gisteren in Östersund aangekomen en gaan vanaf vandaag de internationale strijd aan. Wij wensen beide teams veel succes! 🥌💪

Speeltijden WK Mixed Doubles en WK Senioren

Van 21-28 april 2018 doet ons seniorenteam mee aan de World Senior Curling Championships 2018. Daarnaast doen onze leden Bob en Lisenka Bomas mee aan het World Mixed Doubles Curling Championship 2018.

Mixed Doubles

Zaterdag 21 april 09:00 uur NED v LAT
Zondag 22 april 21:00 uur NED v LUX
Maandag 23 april 17:45 uur ITA v NED
Dinsdag 24 april 09:00 uur NED v SUI
Dinsdag 24 april 17:45 uur USA v NED
Woensdag 25 april 21:00 uur NED v AUS
Donderdag 26 april 16:00 uur SLO v NED

Senioren

Zaterdag 21 april 20:30 uur SCO v NED
Zondag 22 april 12:00 uur NED v SWE
Maandag 23 april 08:00 uur CZE v NED
Dinsdag 24 april 08:00 uur NED v ITA
Woensdag 25 april 16:00 uur SLO v NED
Donderdag 26 april 08:00 uur NED v AUS

De toernooiwebsite is te vinden op: http://www.curlingevents.se/

Geslaagde Iepen Fryske Kampioenskippen Curling

Op zaterdag 24 maart werden door Curling Club Fryslân in Thialf de Iepen Fryske Kampioenskippen Curling gehouden. CCF kan terugkijken op een een zeer geslaagd evenement.

Het ijs werd op een zeer professionele wijze geprepareerd, Beert Boomsma bedankt hiervoor! De wedstrijden waren erg spannen, zodat dit toernooi een prachtig stukje reclame voor het curlen in het algemeen was; er waren veel schaatsers in Thialf aanwezig en velen namen de tijd om rond de curlingbaan een kijkje te nemen en foto`s te maken van het IFKC 2018.

De uitslag van het IFKC 2018:

  1. Team Althuis
  2. Team Tinga
  3. Team Colenbrander
  4. Team Bomas
  5. Studenten Team
  6. Royal Bleu
  7. NFSKP
  8. DWCCT

1500e clinic deelnemer

Vandaag, vrijdag 23 maart 2018, was het zover, Curling Club Fryslân kan in haar bestaan een nieuw hoogtepunt bijschrijven.

Het bedrijf Glen Dimplex uit Heerenveen was in Thialf voor o.a. een Curling Clinic en onder de aanwezigen was de 1500ste deelnemer van dit seizoen.

De gelukkige winnaar ontving uit handen van directeur Marc Winters van Thialf een boek over de verbouw van het Schaats cq Curling Paleis. Ook was er van CCF een boeket bloemen voor de winnaar en voor de overige deelnemers de traditionele Friese Oranjekoek.

Spectaculaire groei curlingclinics

Curling Club Friesland ontvangt vrijdag 23 maart om 16.00 uur de 1.500ste deelnemer voor een curling-clinic in Thialf. De curling-clinics zijn zeer succesvol, mede dankzij de Olympische Spelen en curling quiz op televisie. Het aantal clinics bij Curling Club Friesland zijn afgelopen seizoen verdubbeld.

Curling Club Friesland is met 50 leden één van de grootste curling verenigingen van Nederland. De enige vereniging waarbij het rolstoelcurling volledig is geïntegreerd en tevens de enige vereniging die beschikt over twee speellocaties, namelijk Thialf in Heerenveen en de 11Stedenhal in Leeuwarden.

Curling is een sportieve uitdaging op het ijs. Het bedrijfsuitje van 2018! Curling is een sport waarbij samenwerking en communicatie even belangrijk zijn als de individuele prestatie van mikken, schuiven en vegen. Ideaal voor bedrijven om teambuilding een nieuwe boost te geven, familie-uitje of een gezellige activiteit met vrienden. Curling is voor iedereen! Laagdrempelig, leuk en sportief.

Einde seizoen nadert

De laatste trainingsavond in Leeuwarden zit er voor dit seizoen alweer op. Het seizoen gaat echter nog even door in Heerenveen, we hebben nog een aantal clinics, evenementen en op zaterdag 24 maart het Iepen Fryske Kampioenskippen Curling in Heerenveen.

Voor een aantal van onze leden wordt het seizoen afgesloten in Östersund in Zweden. Van 21 tot 28 april 2018 doet het seniorenteam mee aan de World Senior Curling Championships 2018. De kersverse nationaal kampioenen mixed doubles Bob en Lisenka Bomas doen mee aan het World Mixed Doubles Curling Championship 2018.

Fries succes NK Mixed Doubles

Tijdens het NK Mixed Doubles zijn onze leden Bob Bomas en Lisenka Bomas Nederlands kampioen geworden.

Vanuit Curling Club Friesland feliciteren wij vader en dochter Bomas van harte met deze uitstekende prestatie! Dit biedt veel vertrouwen voor het WK in Zweden.

Een eervolle vermelding is er voor Pieter en Jitty Dijkhuis. Zij verloren helaas nipt de wedstrijd om de derde plaats.

In de categorieën teams en hotshots werden ondanks een aantal mooie stenen de wedstrijden om de prijzen niet gehaald.