WK in Östersund afgelopen

Het WK voor senioren en mixed doubles in Östersund, Zweden is afgelopen.

Het seniorenteam, bestaande uit Reinder, Douwe Bos, Frans, Jan, Johannes en coach Sippie had als doelstellingen om iedere wedstrijd een end te winnen en te genieten van het spel als team. Deze doelstellingen zijn behaald en het team kan terugkijken op een geslaagd toernooi.

Het toernooi bij de senioren werd gewonnen door Canada. Zweden, tegenstander van de Friezen in de poulefase is tweede geworden. Amerika wist Schotland, eveneens tegenstander in de poulefase, te verslaan in de strijd om het brons.

Het mixed doubles team bestond uit vader Bob en dochter Lisenka. Ook zij kunnen terugkijken op een geslaagd en leerzaam toernooi. Zij behoren tot de 15 landen die alle draw shots in het huis hebben gelegd, een uitstekende prestatie!

Zwitserland heeft het mixed doubles toernooi gewonnen. Zij waren ook een van de tegenstanders van Team Bomas in de poulefase. Rusland is tweede geworden, voor Canada en Korea.

Beide Friese teams hebben het curlen in Friesland beter op de kaart weten te zetten. Er zijn in korte tijd meerdere verslagen in de media (regionaal dagblad) verschenen en ook de verslaggevers van de World Curling Federation hebben aandacht geschonken aan vader en dochter. De teams hebben tijdens het toernooi goed genetwerkt en er zijn al verschillende afspraken gemaakt voor trips richting Zweden en Finland.

Volgend seizoen geven we dit succesvolle seizoen een goed en gaan we curling in Friesland nog meer op de kaart zetten.

Foto’s WK

Hieronder foto’s van de senioren en het mixed doubles team tijdens het WK.

Klik op de foto om te vergroten.

Mixed doubles sluiten af met nederlaag

Het mixed doubles team heeft het WK afgesloten met een 12-3 nederlaag tegen Slovenië.

Team Bomas heeft veel ervaring opgedaan tijdens dit toernooi en tijdens de verschillende wedstrijden erg mooie stenen op het ijs gelegd. Vader Bob en dochter Lisenka kunnen terugkijken op een mooie ervaring.

Toernooidoelstelling senioren behaald

Voorafgaand aan het toernooi was de doelstelling van de senioren om iedere wedstrijd minimaal één end te winnen. Tegen het nog altijd ongeslagen Australië werd, ondanks de 13-3 nederlaag, hier ook aan voldaan door in deze wedstrijd wederom twee ends te winnen.

De heren Reinder Jongsma, Douwe Bos, Frans Boonstra, Jan de Jong en Johannes Koornstra kunnen evenals coach Sippie Koornstra terugkijken op een geslaagd toernooi.

Curlingminnend Friesland kijkt al uit naar de thuiskomst van de heren en zijn benieuwd naar alle smeuïge verhalen.

Vandaag ook 2 gewonnen ends voor het mixed team

Het mixed doubles team van Australië heeft vanavond met 12-4 gewonnen van Team Bomas. Australië pakte een vroege voorsprong, waarna vader en dochter Bomas in het 4e end goed terug kwamen. Dit kreeg in het 6e end een vervolg, maar bleek uiteindelijk onvoldoende om een 8e end af te dwingen. De Australiërs houden door deze overwinning zicht op plaatsing voor de volgende ronde.

Morgenmiddag speelt Team Bomas de laatste wedstrijd tegen Slovenië. We hopen dat zij het toernooi met een positief gevoel kunnen afsluiten.

Twee ends winst tegen Slovenië voor de senioren

In een zeer spannende en gelijkopgaande wedstrijd tegen Slovenië dolven de senioren in de slotfase het onderspit.

In de beste wedstrijd tot nu toe werden voor het eerst twee ends gewonnen en in het 4e end kwamen de senioren zelfs op voorsprong. In het 5e end kwam Slovenië  weer op voorsprong, maar de wedstrijd kon nog alle kanten op. In het allesbeslissende 8e end werd dapper gestreden, maar gingen de Slovenen er helaas met een 10-4 overwinning vandoor.

Desondanks een goed resultaat voor de heren.

Team USA te sterk in de Mixed

Ook tegen Team USA zat er vanavond geen verrassing in. Na enkele spannende ends bleven de Friezen zonder overwinning. De wedstrijd eindigde in 11-1 voor USA. Er zijn nog wedstrijden te gaan, dus we houden hoop op de eerste Friese WK overwinning ooit.

Grote nederlaag voor beide teams

Zowel het seniorenteam als het Mixed Doubles team hebben vanmorgen een grote nederlaag geleden.

Italië was met 16-1 te sterk voor de senioren. Zij voldoen echter nog wel altijd aan hun eigen doelstelling om iedere wedstrijd een end te winnen.

Het is Team Bomas niet gelukt om een end te winnen. Zwitserland won met 15-0. Vanmiddag krijgen zij om 17:45 uur een herkansing tegen Team USA.