Facebook

Volg ons op Facebook: https://www.facebook.com/fryskecurlingclub/

De laatste 10 Facebook-posts van Curling Club Friesland:

Zoals was verwacht, bleek het Zweedse Heren Team een maatje te groot voor het Fryske Senioren Team, maar ondanks de grote Zweedse overmacht wist de NFSKP toch zijn end weer te pakken.
Later tijdens een gezellige samenzit, werd duidelijk dat de Zweedse senioren ieder al meer dan 50 jaar met curling bezig is.
Voor het Fryske team was het een leerzame wedstrijd, zowel voor de spelers als voor coaches.

Facebook photo

Uitstekende start op de eerste dag, voor de beide Fryske Teams op het WK Curlen in Östersund.
De Mixed Doubles begonnen hun wedstrijd tegen Letland uitstekend door gelijk het eerste nd om te zetten in een winstpartij. Ook het 3e end was voor het Team Bomas, hiera pakten de Letten 2 ends met elk 2 stenen waarna het Team Bomas in het 6e en het 8e nog hun steen meenamen, maar helaas hadden hun tegenstander in het 7e end ook 2 stenen gelegd, waardoor de stand 4 - 7 op het scorebord kwam te staan.
De Fryske Senioren zorgden al gelijk in hun 1e end tegen de "Oude" wereldkampioenen uit Schotland voor een stunt, door het eerste end te stelen en gelijk met 1 steen op het scorebord kwamen te staan.
Ondanks de goede stenen die in het 2e End werden gelegd hadden waren de Schotse tegenstanders van de schrik bekomen en konden dit 2e End omzetten met een 3 op het scorebord.
De senioren probeerden hierna het spel weer naar zich toe te trekken,maar dit mocht ondanks dat er enkele perfecte stenen werden gelegd niet lukken.
Tijdens de Break na het 4e End werd door de Coach de vinger op de zere plek gelegd waarna het spel weer verbeterde.
Helaas was er voor de Schotten er in het 5e end met een winst van 3 stenen op het bord en kon het Fryske team in het 6e end ondanks het applaus van hun tegenstander net niet de steen daar krijgen waar die moest liggen en ging dit end met 1 steen naar Schotland.
Ondanks dit verlies met 9 - 1 was er een zeer voldaan gevoel bij het NFSKP.
Vandaag om 11.30 gaan ze de strijd aan tegen het sterke gastland Zweden en gaat Team Bomas het vanavond om 21.00 uur opnemen tegen Luxemburg.

Facebook photo

Vandaag onze eerste training gedaan in de Östersund Arena waar onze skip diverse drills had bedacht, zodat we zaterdag om 20.30 uur beslagen op het ijs komen tegen het ervaren Schotse Team met als Skip Gordon Muirhead 💪💪

Facebook photo

De beide Friese Teams zijn gisteren in Östersund aangekomen en gaan vandaag de Internationale "strijd" aan🥌💪

Facebook photo

Team Bomas; Bob Bomas & Lisenka Bomas, Netherlands

21 - 28 April Östersund💪💪💪🥌🥌🥌

Facebook photo

In Amerika in elke staat een Curling Club, in Nederland in elke provincie🥌🥌🥌🥌🥌🥌

Throwing Stones - Curling in the USA

Curling is one of the fastest growing sports in the United States. World Curling TV went to find out more about the impact of their Olympic Gold Medal winning team.

Geplaatst door World Curling Federation op maandag 16 april 2018

Team Bomas, they are ready 🥌🥌💪
Volg Bob en Lisenka vanaf 21 april op http://www.worldcurling.org/wmdcc2018

Facebook photo

Nederland - Japan vanaf 17.30 uur
Te volgen op; https://youtu.be/SmDzRAAIy-E

Facebook photo