Curlend Nederland komt naar Thialf voor Iepen Fryske Kampioenskip Kurling

Curling Club Fryslân organiseert op zaterdag 16 maart 2019 het Iepen Fryske Kampioenskip Kurling 2019, kortweg IFKK 2019, in Thialf Heerenveen. De Friese curlingclub is een van de grootste verenigingen in Nederland en wil door het organiseren van de tweede editie van het IFKK meer bekendheid krijgen voor de groeiende curlingsport in Friesland.

Er komen teams uit heel Nederland naar dit eendaagse toernooi, waaronder een team bestaande uit de bestuursleden van de Nederlandse Curling Bond. Ook komen er teams uit Tilburg, Zoetermeer, Enschede en België.

De club, welke in 2002 is opgericht, laat met de organisatie van het toernooi wederom zien een zeer actieve club te zijn. Naast de reguliere trainingsavonden in Thialf Heerenveen en de 11Stedenhal in Leeuwarden wordt er een interne teamcompetitie gespeeld. Curling Club Fryslân is ook erg actief op het gebied van rolstoelcurling. De rolstoelteams doen ook mee aan de verschillende competities en toernooien zoals het IFKK. Tevens organiseert de club met grote regelmaat clinics in beide ijshallen, waarbij dit jaar het vorig seizoen gevestigde record van 1500 deelnemers wordt verbroken.

Naast de breedtesportactiviteiten is er ook voldoende ruimte voor topsport. In april gaat net als  vorig jaar het mixed doubles team en het seniorenteam  vanuit Curling Club Fryslân naar het WK om Nederland te vertegenwoordigen.

Mocht u geïnteresseerd zijn in curling, dan nodigen wij u van harte uit om op zaterdag 16 maart te komen kijken tijdens het Iepen Fryske Kampioenskip Kurling in Thialf. Of bezoek onze website www.fryskecurlingclub.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.