Over ons

In september 2002 is de Curling Club Fryslân in Heerenveen opgericht. In de beginjaren werd alleen gespeeld in Thialf in Heerenveen. Sinds 2015 is de 11Stedenhal in Leeuwarden er als tweede locatie bij gekomen.

We spelen curling van ongeveer oktober tot en met maart. We spelen op de dinsdagavonden van 20:00 uur tot 21:30 uur op het middenterrein van Thialf in Heerenveen. In Thialf beschikken we over vier curling sheets (banen) en beschikken we over onze eigen benodigde materialen. Op donderdagavonden spelen we van 19:15 tot 20:45 in de 11Stedenhal in Leeuwarden. Er wordt gespeeld op het middenterrein van de 400 meterbaan, waar 5 sheets beschikbaar zijn.

Sommige spelers doen ook mee met competities en/of toernooien die bij andere clubs in Nederland worden gehouden. In Nederland zijn momenteel vier curlingclubs: PWA Zoetermeer, Curling Club Utrecht, Curling Club Tilburg en Curling Club Fryslân. Zoetermeer heeft tevens als enige in Nederland een officiele curlingbaan.

De Nasjonale Fryske Senioren Kurlingploech maakt deel uit van de Curlingclub Fryslân. In april 2018 vertegenwoordigden zij ons land op het WK curling voor senioren in Östersund, Zweden. Kijk ook op de Facebookpagina van de Nasjonale Fryske Senioren Kurlingploech. Evanals de senioren is Team Bomas op het WK actief geweest. Zij speelden in de categorie Mixed Doubles.