Senioren hebben leerzaam toernooi gespeeld in Keulen

Van 14–16 september vond in Keulen het 7. Kölner Curling Turnier plaats. Een goed bezet internationaal curlingtoernooi met meer dan 20 teams uit diverse landen. Ook ons seniorenteam was hier aanwezig met coach Sippie, vaste spelers Jan (skip), Johannes en Frans en gastspeler Wolter.

Doelstelling van het team was meer ervaring op te bouwen met internationale wedstrijden. Dit is prima geslaagd. Er werd goed gespeeld tegen sterke tegenstanders. Niet alles was perfect, maar er zaten veel mooie stenen tussen. Meerdere ends werden gewonnen inclusief een fraaie steal. Helaas mocht dit niet leiden tot het winnen van wedstrijden. Er is geoefend op verschillende spelersvolgorde en speeltactieken. Gedurende het toernooi werd duidelijk vooruitgang geboekt. Al met al is het voor iedereen boeiend en leerzaam geweest.

Met een goed gevoel werd het toernooi afgesloten. Het seniorenteam zal zich zeker vaker op het internationale curlingtoneel laten zien!

Het curlingseizoen 2018-2019 gaat beginnen

Na een prachtig vorig seizoen en een warme zomer staat het nieuwe curlingseizoen 2018-2019 op het punt van beginnen.

Op dinsdag 2 oktober begint het seizoen in Thialf Heerenveen, tijdstip 20.00 – 21.30 uur.
Op donderdag 4 oktober wordt er gestart in de 11Stedenhal in Leeuwarden, tijdstip 19.15 – 20.45 uur.

Let op, de speeldag in Leeuwarden is met ingang van dit seizoen gewijzigd! Tevens wordt in Leeuwarden voortaan gespeeld op het middenterrein van de 400m-baan.

Mocht je interesse hebben in curling, volg met vrienden, kennissen en/of collega’s een curlingclinic. Kijk voor meer informatie op de pagina Clinics.
Heb je interesse om lid te worden van Curling Club Fryslân, kijk dan op de pagina Lid worden.

3e dag ESFAG Freeze! goed bezocht

Ook de 3e dag van het ESFAG festijn in de 11Stedenhal was wat Curling betreft weer een geslaagde dag, veel nieuwsgierige mensen die graag een steen wilden leggen, waaronder deelnemers uit het buitenland, maar ook Wetterskip Fryslân was tijdens hun middagpauze aanwezig. Ook een groep van Talant probeerde een steen in het huis te krijgen.

Wat de Curlingsport betreft, is er weer volop aan de (ijs)weg getimmerd door de vrijwilligers van Curling Club Fryslân.

Wederom geslaagde ochtend tijdens FREEZE

Gezellige ochtend curling en rolstoelcurling tijdens FREEZE in de Elfstedenhal in Leeuwarden!

Ook maandagochtend kun je curling uitproberen van 10.30 tot 12.30! We zien je graag!

ESFAG 2018 dag 1

Dag 1 van curlen bij ESFAG 2018 zit er op, waarschijnlijk vanwege het warme weer dacht men eerder aan een dagje strand dan een dagje ijsbaan. Maar toch zijn wij tevreden over de mensen die we bereikt hebben, niet alleen Friezen en Nederlanders, maar ook Portugezen en Duitsers, die voor de eerste keer op het Curling ijs stonden.

Evenals gedeputeerde Schrier, die de sport in zijn portefeuille heeft was erg gecharmeerd van de curling sport.

Zondag 5 en maandag 6 augustus zijn we weer te vinden op het Zomerijs van de Elfstedenhal. Wie weet zien we je dan. 🥌🥌🥌

WK in Östersund afgelopen

Het WK voor senioren en mixed doubles in Östersund, Zweden is afgelopen.

Het seniorenteam, bestaande uit Reinder, Douwe Bos, Frans, Jan, Johannes en coach Sippie had als doelstellingen om iedere wedstrijd een end te winnen en te genieten van het spel als team. Deze doelstellingen zijn behaald en het team kan terugkijken op een geslaagd toernooi.

Het toernooi bij de senioren werd gewonnen door Canada. Zweden, tegenstander van de Friezen in de poulefase is tweede geworden. Amerika wist Schotland, eveneens tegenstander in de poulefase, te verslaan in de strijd om het brons.

Het mixed doubles team bestond uit vader Bob en dochter Lisenka. Ook zij kunnen terugkijken op een geslaagd en leerzaam toernooi. Zij behoren tot de 15 landen die alle draw shots in het huis hebben gelegd, een uitstekende prestatie!

Zwitserland heeft het mixed doubles toernooi gewonnen. Zij waren ook een van de tegenstanders van Team Bomas in de poulefase. Rusland is tweede geworden, voor Canada en Korea.

Beide Friese teams hebben het curlen in Friesland beter op de kaart weten te zetten. Er zijn in korte tijd meerdere verslagen in de media (regionaal dagblad) verschenen en ook de verslaggevers van de World Curling Federation hebben aandacht geschonken aan vader en dochter. De teams hebben tijdens het toernooi goed genetwerkt en er zijn al verschillende afspraken gemaakt voor trips richting Zweden en Finland.

Volgend seizoen geven we dit succesvolle seizoen een goed en gaan we curling in Friesland nog meer op de kaart zetten.

Foto’s WK

Hieronder foto’s van de senioren en het mixed doubles team tijdens het WK.

Klik op de foto om te vergroten.