Verschillende activiteiten voor spelers CCF

Afgelopen weekend zijn er verschillende activiteiten geweest voor de spelers van Curling Club Fryslân.

In Stanraer, Schotland hebben twee teams deelgenomen aan een toernooi. In het Mekka van curling was er perfect ijs. Beide teams zijn derde in de poule geworden en kunnen terugkijken op een geweldige ervaring.

Andere spelers van Curling Club Fryslân zijn naar de curlingbaan in Zoetermeer geweest voor een trainingsdag. Tijdens de ochtendsessie werd de curlinghal gedeeld met het Nederlandse herenteam en het Nederlands juniorenteam. Tijdens de trainingssessies werd aandacht besteed aan techniek, tactiek en werd er een doubles wedstrijd gespeeld. De ongekend spannende wedstrijd werd het 10e ends begonnen met een gelijke stand. De wedstrijd werd beslist door met de laatste steen de steen van de tegenstander te verplaatsen en het end te winnen met een verschil van twee centimeter, waardoor de uitslag uitkwam op 7-6. Het was voor de spelers een zeer geslaagde dag.

Unicum tijdens clubcompetitieavond

Op dinsdagavond 18 december is de derde competitieavond gespeeld in Heerenveen. Ondanks een aantal verhinderingen werd er op drie curlingsheets scherp gespeeld en hard geveegd.

The Curlies behielden hun ongeslagen status door te winnen van The Rolling Stones. In deze wedstrijd werd een unieke prestatie geleverd door een end met maar liefst zeven stenen te winnen!

De 4outsliders boekten hun eerste overwinning in Heerenveen en versloegen dankzij een steal in het eerste end en een goed laatste end team NFSKP.

De spelers van Royal Blue lieten zien over veel kwaliteit te bezitten door de gemiddeld beste ‘Draw to the button’-teamscore neer te zetten. Dit niveau werd in de wedstrijd gehandhaafd en zonder end-verlies werd gewonnen van Maanlibo.

De beste individuele scores werden behaald door Bernard, Johannes, Folkje, Peter B. en nieuweling Jordi.

Op 22 januari 2019 is de volgende speelronde in Heerenveen.

Duizendste clinic deelnemer seizoen 2018-2019

WCurling wordt steeds populairder. Bij Curling Club Fryslân merken wij dat aan de populariteit van de clinics die wij verzorgen in de 11Stedenhal Leeuwarden en in Thialf Heerenveen.

Vandaag mochten wij al de duizendste clinicdeelnemer ontvangen. Dit is exact twee maanden eerder dan vorig seizoen. Mevrouw De Vries uit Leeuwarden was de gelukkige deelneemster en maakte deel uit van een groep van Achmea pensioen en leven. Zij werd door Jan, onze meest ervaren curlinginstructeur, in het zonnetje gezet.

Curling Club Fryslân hoopt nog veel geïnteresseerden enthousiast te mogen maken met een curling clinic.
Heeft u ook interesse in een curling clinic? Kijk dan op deze pagina voor meer informatie.

Nederlands herenteam handhaaft zich op hoogste niveau

Op het EK curling in Tallinn heeft het Nederlandse herenteam onder leiding van bondscoach Shari Leibbrandt zich gehandhaafd op het hoogste niveau. Het Ek begon voor de heren met een aantal ‘net niet-wedstrijden’. Door de laatste twee wedstrijden van Finland en Polen te winnen, eindigde het herenteam op de 8e plaats. Hiermee werd ook deelname aan het kwalificatietoernooi voor deelname aan het WK afgedwongen. Het kwalificatietoernooi vindt in januari plaats in Nieuw-Zeeland. Het WK is in maart en wordt gehouden in Canada.

Curling Club Fryslân feliciteert Jaap van Dorp, Carlo Glasbergen, Laurens Hoekman, Wouter Goesgens en Alexander Magan met de handhaving in de A-divisie en wenst het team alvast veel succes voor het kwalificatietoernooi.

Uitslagen clubcompetitie ronde 2

Zowel in Heerenveen als Leeuwarden is afgelopen week de 2e ronde van de clubcompetitie gespeeld.

In Heerenveen boekte team The Curlies een grote overwinning op NFSKP. Met maar liefst 14-0 stapten zij als de grote winnaar van het ijs, waarmee zij hun leidende positie in deze competitie verstevigden. Team De Vries boekten hun eerste overwinning. Zij zijn hierdoor geklommen tot in de subtop.
In de individuele competitie werden de beste stenen gegooid door Richard, André en Monique, waardoor zij allen een plaats hebben bemachtigd in de top 10.

In Leeuwarden boekten de 4outsliders hun tweede overwinning. De zeer spannende wedstrijd eindigde in 3-2. Dit was mede te danken aan de spelers die moesten invallen.
Frans en Jan de J. gooiden in de individuele competitie de beste stenen. Frans steeg hiermee naar de koppositie, gevolgd door Pieter en Jan de J.

De volgende competitiewedstrijden zijn op dinsdag 18 december in Heerenveen en donderdag 20 december in Leeuwarden.

De leden van Curling Club Fryslân kunnen de standen bekijken op het ledenportaal.

Ook Mixed Doubles Team wederom naar WK

Nog meer WK nieuws van Curling Club Fryslân. Inmiddels is ook bekend geworden dat Team Bomas volgend jaar wederom naar het World Mixed Doubles Curling Championship gaat. Van 20 april tot 27 april 2019 vertegenwoordigen zij in Stavanger, Noorwegen de Nederlandse driekleur.

Seniorenteam wederom naar WK Curling

Het seniorenteam van Curling Club Fryslân zal van zaterdag 20 april tot zaterdag 27 april 2019 de Nederlandse eer vertegenwoordigen op de World Senior Curling Championships 2019 in Stavanger, Noorwegen.

De heren gaan zich de komende maanden goed voorbereiden op hun tweede WK-ervaring.

Clubcompetitie ook in Leeuwarden gestart

Donderdagavond zijn de eerste wedstrijden in Leeuwarden gespeeld voor de clubcompetitie.

De beste steen voor de individuele competitie werd gegooid door Pieter, gevolgd door Jan.

In de teamcompetitie was er, evenals in Heerenveen, een overwinning voor NFSKP. De 4outsliders boekten hun eerste overwinning.

Op 15 november is de volgende speelronde in Leeuwarden. Er is hier nog voldoende ruimte voor meer teams.

 

Clubcompetitie in Heerenveen begonnen

Dit seizoen heeft Curling Club Fryslân een nieuwe opzet voor de clubcompetitie. Dinsdagavond zijn in Heerenveen veel enthousiaste spelers verdeeld over 8 teams begonnen aan deze maandelijks terugkerende variant.

Na het inspelen werd begonnen met een individuele competitie, in de vorm van een draw to the button. De top 3 na de eerste speelavond is: Bernard (10,5 cm), Anandi (23 cm) en Idske (39 cm).

De daaropvolgende teamcompetitie leverde overwinningen op voor Royal Blue, NFSKP, The Curlies en The Rolling Ladies.

Donderdagavond gaan (minimaal) 4 teams de strijd aan in Leeuwarden. De volgende speelronde in Heerenveen is op 13 november.