Friese teams actief tijdens NK

Verschillende teams van Curling Club Fryslân zijn actief geweest tijdens het NK curling in Zoetermeer.

Op zaterdag was het NK teams (4×4). Team 4-Outsliders is op de 5e plaats geëindigd. Team Meisjes Junioren, inclusief coach Bob, is 8e geworden. Het rolstoelteam, Team Minnen, heeft de 12e positie behaald.

Op zondag zijn 5 teams uit Fryslân actief tijdens het NK Doubles (2×2). Bomas/Bomas zijn 3e geworden. Boonstra/Tinga hebben de 6e plaats behaald. Adema/Boezerooij zijn 9e geworden, gevolgd door Dijkhuis/Dijkhuis op de 10e plaats. Bomas/Valkenhoef zijn geëindigd op de 12e plaats.

Nieuwe instructeurs curling clinics

Meerdere leden van Curlingclub Fryslân én vier vrijwilligers van Schaatsschool Thialf hebben op zaterdag 14 december een training gehad hoe je een clinic geeft aan mensen die nog nooit gecurld hebben.

Het was een leerzame en gezellige zaterdagavond in Thialf.

We hopen nog veel gezellige en veilige clinics te geven dit seizoen. Voor meer informatie en contact zie onze clinics pagina.

Friese inmenging tijdens EK finale

Voor het eerst in de geschiedenis van Curling Club Fryslân is een van de leden actief geweest tijdens een EK-finale.

Tijdens de wedstrijd tussen de heren van Zweden en Zwitserland moest in het tweede end een steen worden opgemeten om te bepalen of deze in het huis lag in verband met de free guard zone.

Bob, al enkele jaren behorende tot het internationale scheidsrechtersensemble, had de eer om al zo vroeg in de wedstrijd een cruciale steen op verzoek van de spelers te moeten opmeten.

Zoals het een goed scheidsrechter betaamd, werd dit met uiterste precisie gedaan en kon na de beslissing de wedstrijd worden voortgezet.

De wedstrijd werd met 9-3 gewonnen door Zweden.

Open dag ijshallen op 19 oktober

Zowel Thialf in Heerenveen als de Elfstedenhal in Leeuwarden hebben op zaterdag 19 oktober 2019 een Open Dag.

Curling Club Fryslân is op beide locaties aanwezig van 13:30 – 14:45 uur om u kennis te laten maken met curling.

We zien u graag tegemoet!

Nieuw seizoen op punt van beginnen

Op donderdag 3 oktober 2019 begint in Leeuwarden het seizoen 2019/2020. In Heerenveen is maandag 7 oktober de eerste speelmogelijkheid.

Evenals vorig seizoen wordt er ook dit seizoen een interne clubcompetitie gespeeld, zowel individueel als in teamverband. We hopen dat er weer spannende wedstrijden worden gespeeld.

Een aantal clinics zijn al ingepland. Wij hopen net als voorgaande jaren veel mensen kennis te laten maken met curling. Heeft u interesse in een curling clinic, kijk voor meer informatie op de pagina Clinics.

Als u eens curling wilt proberen, neem dan vrijblijvend contact met ons op. De eerste proefles is gratis. Ook is er een mogelijkheid voor een strippenkaart. Kijk voor meer informatie op de pagina Lid worden.

In maart 2020 zal het IFKK weer worden gehouden. Zodra de datum en locatie bekend zijn, zullen we hierover informeren.

Curling Club Fryslân wenst iedereen goede stenen!