Nederlands herenteam handhaaft zich op hoogste niveau

Op het EK curling in Tallinn heeft het Nederlandse herenteam onder leiding van bondscoach Shari Leibbrandt zich gehandhaafd op het hoogste niveau. Het Ek begon voor de heren met een aantal ‘net niet-wedstrijden’. Door de laatste twee wedstrijden van Finland en Polen te winnen, eindigde het herenteam op de 8e plaats. Hiermee werd ook deelname aan het kwalificatietoernooi voor deelname aan het WK afgedwongen. Het kwalificatietoernooi vindt in januari plaats in Nieuw-Zeeland. Het WK is in maart en wordt gehouden in Canada.

Curling Club Fryslân feliciteert Jaap van Dorp, Carlo Glasbergen, Laurens Hoekman, Wouter Goesgens en Alexander Magan met de handhaving in de A-divisie en wenst het team alvast veel succes voor het kwalificatietoernooi.

Uitslagen clubcompetitie ronde 2

Zowel in Heerenveen als Leeuwarden is afgelopen week de 2e ronde van de clubcompetitie gespeeld.

In Heerenveen boekte team The Curlies een grote overwinning op NFSKP. Met maar liefst 14-0 stapten zij als de grote winnaar van het ijs, waarmee zij hun leidende positie in deze competitie verstevigden. Team De Vries boekten hun eerste overwinning. Zij zijn hierdoor geklommen tot in de subtop.
In de individuele competitie werden de beste stenen gegooid door Richard, André en Monique, waardoor zij allen een plaats hebben bemachtigd in de top 10.

In Leeuwarden boekten de 4outsliders hun tweede overwinning. De zeer spannende wedstrijd eindigde in 3-2. Dit was mede te danken aan de spelers die moesten invallen.
Frans en Jan de J. gooiden in de individuele competitie de beste stenen. Frans steeg hiermee naar de koppositie, gevolgd door Pieter en Jan de J.

De volgende competitiewedstrijden zijn op dinsdag 18 december in Heerenveen en donderdag 20 december in Leeuwarden.

De leden van Curling Club Fryslân kunnen de standen bekijken op het ledenportaal.

Ook Mixed Doubles Team wederom naar WK

Nog meer WK nieuws van Curling Club Fryslân. Inmiddels is ook bekend geworden dat Team Bomas volgend jaar wederom naar het World Mixed Doubles Curling Championship gaat. Van 20 april tot 27 april 2019 vertegenwoordigen zij in Stavanger, Noorwegen de Nederlandse driekleur.

Seniorenteam wederom naar WK Curling

Het seniorenteam van Curling Club Fryslân zal van zaterdag 20 april tot zaterdag 27 april 2019 de Nederlandse eer vertegenwoordigen op de World Senior Curling Championships 2019 in Stavanger, Noorwegen.

De heren gaan zich de komende maanden goed voorbereiden op hun tweede WK-ervaring.

Clubcompetitie ook in Leeuwarden gestart

Donderdagavond zijn de eerste wedstrijden in Leeuwarden gespeeld voor de clubcompetitie.

De beste steen voor de individuele competitie werd gegooid door Pieter, gevolgd door Jan.

In de teamcompetitie was er, evenals in Heerenveen, een overwinning voor NFSKP. De 4outsliders boekten hun eerste overwinning.

Op 15 november is de volgende speelronde in Leeuwarden. Er is hier nog voldoende ruimte voor meer teams.

 

Clubcompetitie in Heerenveen begonnen

Dit seizoen heeft Curling Club Fryslân een nieuwe opzet voor de clubcompetitie. Dinsdagavond zijn in Heerenveen veel enthousiaste spelers verdeeld over 8 teams begonnen aan deze maandelijks terugkerende variant.

Na het inspelen werd begonnen met een individuele competitie, in de vorm van een draw to the button. De top 3 na de eerste speelavond is: Bernard (10,5 cm), Anandi (23 cm) en Idske (39 cm).

De daaropvolgende teamcompetitie leverde overwinningen op voor Royal Blue, NFSKP, The Curlies en The Rolling Ladies.

Donderdagavond gaan (minimaal) 4 teams de strijd aan in Leeuwarden. De volgende speelronde in Heerenveen is op 13 november.

Eerste clinic van het seizoen 2018-2019

Ondanks dat het curlingseizoen voor de leden van Curling Club Fryslân pas komende week begint, is vanmiddag de eerste curlingclinic al gegeven.

In Thialf werd een groep van 28 enthousiaste personen de curlingbasics bijgebracht. Zowel de deelnemers als de instructeurs kunnen terugkijken op een geslaagde clinic.

Senioren hebben leerzaam toernooi gespeeld in Keulen

Van 14–16 september vond in Keulen het 7. Kölner Curling Turnier plaats. Een goed bezet internationaal curlingtoernooi met meer dan 20 teams uit diverse landen. Ook ons seniorenteam was hier aanwezig met coach Sippie, vaste spelers Jan (skip), Johannes en Frans en gastspeler Wolter.

Doelstelling van het team was meer ervaring op te bouwen met internationale wedstrijden. Dit is prima geslaagd. Er werd goed gespeeld tegen sterke tegenstanders. Niet alles was perfect, maar er zaten veel mooie stenen tussen. Meerdere ends werden gewonnen inclusief een fraaie steal. Helaas mocht dit niet leiden tot het winnen van wedstrijden. Er is geoefend op verschillende spelersvolgorde en speeltactieken. Gedurende het toernooi werd duidelijk vooruitgang geboekt. Al met al is het voor iedereen boeiend en leerzaam geweest.

Met een goed gevoel werd het toernooi afgesloten. Het seniorenteam zal zich zeker vaker op het internationale curlingtoneel laten zien!

Het curlingseizoen 2018-2019 gaat beginnen

Na een prachtig vorig seizoen en een warme zomer staat het nieuwe curlingseizoen 2018-2019 op het punt van beginnen.

Op dinsdag 2 oktober begint het seizoen in Thialf Heerenveen, tijdstip 20.00 – 21.30 uur.
Op donderdag 4 oktober wordt er gestart in de 11Stedenhal in Leeuwarden, tijdstip 19.15 – 20.45 uur.

Let op, de speeldag in Leeuwarden is met ingang van dit seizoen gewijzigd! Tevens wordt in Leeuwarden voortaan gespeeld op het middenterrein van de 400m-baan.

Mocht je interesse hebben in curling, volg met vrienden, kennissen en/of collega’s een curlingclinic. Kijk voor meer informatie op de pagina Clinics.
Heb je interesse om lid te worden van Curling Club Fryslân, kijk dan op de pagina Lid worden.