Geslaagde vrijwilligersavond

Dinsdagavond 30 april zijn de vrijwilligers van Curling Club Fryslân door het bestuur in het zonnetje gezet. Alle leden die dit seizoen clinics hebben gegeven zijn door het bestuur uitgenodigd voor een gezellige avond wokken. Veel leden hebben hebben hier gehoor aan kunnen geven. Het was een zeer geslaagde avond en de waardering werd nogmaals uitgesproken door de voorzitter.

Binnenkort is de algemene ledenvergadering, de uitnodiging hiervoor volgt nog. Na het zomerreces kunnen we ons weer opmaken voor een mooi curlingseizoen.

Senioren verliezen laatste partij van Italië

De senioren hebben het WK afgesloten met een zevende plaats in de poule. In de laatste wedstrijd was Italië te sterk voor de Friese heren.

De wedstrijd begon goed door in het eerste end meteen twee punten te pakken. De Italianen wisten door een steal en een sterk vierde end een voorsprong te pakken. In het tweede deel van de wedstrijd ging de ends gelijk op, zodat de Italianen de voorsprong konden behouden en de uitslag uitkwam op 8-4.

Mixed team sluit WK af als 8e in de poule

Het Nederlandse mixed team heeft de laatste poulewedstrijd afgesloten met een 11-2 nederlaag tegen Oostenrijk.

Het derde en vierde end pakte Oostenrijk veel punten en deze score kon niet meer door de Nederlanders worden hersteld.

Het Nederlandse team zijn als achtste geëindigd in hun poule en gaan niet door naar de 1/8e finales.

Nederlagen mixed en senioren team

Vanmorgen mochten zowel het mixed team als het seniorenteam al vroeg het ijs op voor hun wedstrijd van vandaag.

Voor het mixed team ging de wedstrijd tegen Turkije in de eerste ends gelijk op. Daarna ging de wedstrijd de Turkse kant op en stelden zij overwinning vast. De wedstrijd eindigde in 9-2 voor Turkije.

De senioren speelden hun wedstrijd tegen Rusland. De Russen schoten uit de startblokken. De Nederlanders wisten hier de laatste twee ends nog iets tegenin te brengen, waardoor de uitslag uitkwam op 11-2 voor Rusland.

Canada te sterk voor senioren

Het Nederlands seniorenteam speelde vandaag tegen het zeer ervaren team uit Canada.

Direct in het eerste end toonden de Canadezen hun kwaliteiten en zorgden voor een grote voorsprong.

Het vijfde end werd gewonnen door de Friezen, een goede prestatie tegen deze wereldtoppers.

Zwitsers te sterk voor mixed team

Vandaag was een unicum, de eerste WK-wedstrijd met Friese deelnemers die live is uitgezonden. Het team met Zwitserse wereldtoppers waren de tegenstanders. Een overwinning was op voorhand dan ook niet het uitgangspunt.

De Zwitsers pakten in deze wedstrijd een vroege voorsprong. Een grote kans voor het Nederlandse team om de achterstand te verkleinen mislukte helaas. In het laatste end was er nog een mogelijkheid om een end te winnen. De Zwitserse steen werd keurig uit de cirkel gespeeld, maar de eigen steen ging ook uit het huis.

Het Friese koppel is weer een ervaring rijker tegen dit mondiale topteam.

Nipte nederlaag voor senioren

De Friese senioren hebben een nipte nederlaag geleden tegen Kazachstan.

In de eerste ends werd een mooie voorsprong gepakt. De ends die de Kazachen wonnen leverden hen meer punten op dan de ends waarin het Nederlandse team wist te scoren, waardoor Kazachstan uiteindelijk met een 9-4 overwinning van het ijs stapte.

Geen tweede overwinning voor mixed team

De tweede wedstrijd van de dag heeft het mixed doubles team niet in winst weten om te zetten. Hongarije was met 9-3 te sterk.

Het eerste end was nog voor de Friezen. Vanaf het tweede end pakten de Hongaren een voorsprong om deze vervolgens niet meer weg te geven.

 

Sterk laatste end geeft vertrouwen ondanks nederlaag

Het Nederlands seniorenteam heeft met 15-5 verloren van net zeer ervaren Noorwegen.

Vanaf het begin was al duidelijk dat het een lastige partij zou worden. Desondanks gaat het in zulke wedstrijden om ervaring opdoen en zo goed mogelijk presteren.

In het laatste end werd een fantastische prestatie geleverd door maar liefst 5 punten te pakken! Helaas bleek dit het voldoende voor de wedstrijd, maar geeft een positief gevoel voor de rest van het toernooi.