Eerste curlingsteen vandaag te zien in Groningen

EERSTE CURLINGSTEEN TER WERELD VANDAAG TE ZIEN IN HET NOORDELIJK SCHEEPVAARTMUSEUM

Van 2 tot 10 april vinden de LGT Wereldkampioenschap curling heren 2022 plaats Las Vegas in de Verenigde Staten.  De Nederlandse Curling Bond vanuit LA reageerde verrast op de bijzondere vondst van de student M. Modderman aan de Rijksuniversiteit Groningen. Door nauwgezet onderzoek ontdekte zij namelijk dat niet Schotland maar Groningen de bakermat moet zijn geweest van het moderne curling.

De steen is al in 2002 gevonden in de vulling van een gracht rond het in 1356 verloren gegaan kasteel van de Heren van Selwerd in de stad Groningen. Maar nog niet eerder was de steen aan een nauwgezet onderzoek onderworpen, totdat M. Modderman eraan begon.

De Nederlandse Curling Bond is trots en ontroerd na het horen van dit geweldige nieuws. Woordvoerder Johannes Koornstra, op dit moment met Team NL in Las Vegas, liet vanmorgen heel vroeg via een videoverbinding weten: “Normaalgesproken gaat men ervan uit dat curling vanuit Schotland de wereld is overgegaan, maar niets blijkt minder waar. De oorsprong ligt in Groningen, dat is van mondiaal belang. Nou wat wil je nog meer!”

Voordat de steen met speciaal museaal transport naar de wereldspelen in LA wordt vervoerd, is de Groningse topvondst vandaag, mede dankzij de steun van de NCB in het Noordelijk Scheepvaartmuseum/Museum aan de A voor iedereen gratis te bekijken.

Klik hier voor de reportage.

1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.