IFKK

Op zaterdag 8 oktober 2022 organiseert Curling Club Fryslân de vijfde editie van het Iepen Fryske Kampioenskip Kurling, kortweg IFKK. Deze Open Friese Kampioenschappen Curling waren de afgelopen jaren in april, maar voor die maand hebben we andere, nòg grotere plannen. Wie wordt de opvolger van CC Tilburg, de winnaar van de afgelopen twee edities? En gaan zij nu eindelijk wel met 5?

Wanneer

Op zaterdag 8 oktober 2022 vanaf 9.00 uur tot uiterlijk 18.00 uur.

Locatie

Het toernooi wordt gespeeld in de Elfstedenhal, Leeuwarden. De Elfstedenhal is het startpunt van de iconische Elfstedentocht en hier werd eind 2021 het OKT curling gespeeld en april 2022 de vorige, zeer geslaagde editie van het IFKK. Het is op dit moment nog niet zeker of het toernooi wordt gehouden in de Blauwe Hal of op het middenterrein van de 400-meter baan.

Toernooi

Het minimaal aantal teams is 8. Er kunnen maximaal 12 teams inschrijven. Omdat het een eendaags toernooi is, is een schema met 11 teams niet mogelijk.

Teams

Een team moet bestaan uit 4 spelers. Indien een team onvoldoende spelers heeft, kan dit worden aangevuld met spelers die zich individueel aanmelden. Er zijn geen restricties voor de samenstelling van een team, qua geslacht, rolstoelers en spelen met een delivery stick. Het inschrijfgeld moet per team worden betaald.

Wedstrijden

Ieder team speelt minimaal 4 wedstrijden. Het exacte aantal en de opzet van het toernooi wordt bekend gemaakt zodra de inschrijving is gesloten. Iedere wedstrijd duurt 60 minuten. Na 50 minuten gaat de bel, waarna het end wordt uitgespeeld. De teams voor de volgende speelronde moeten tijdig gereed zijn. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij de teams.

Kosten

Het inschrijfgeld bedraagt € 50,- per deelnemer voor toernooi en diner met drankjes. Indien een deelnemer niet bij het diner aanwezig kan zijn, wordt het inschrijfgeld met € 25,- verlaagd. Indien een extra persoon (niet-deelnemer) bij het diner aanwezig wil zijn, betaalt hij € 25,-. Het inschrijfgeld moet per team worden overgemaakt op rekeningnummer NL43 RABO 0322 9892 99 t.n.v. Curling Club Fryslân onder vermelding van “IFKK 2022” en teamnaam.

Diner

Het toernooi wordt afgesloten met een gezamenlijk diner in de Elfstedenhal te Leeuwarden in een eigen zaalruimte. Het diner is voor spelers en begeleiders. De kosten van het diner moeten bij het betalen van het inschrijfgeld worden afgerekend. Deelname aan het dinerbuffet moet direct bij inschrijving worden opgegeven, evenals eventuele dieetwensen.

Corona-maatregelen

De op 8 oktober 2022 geldende landelijke Corona-maatregelen, eventueel aangevuld met eventueel specifieke maatregelen die de Elfstedenhal hanteert zijn van toepassing en dienen te worden nageleefd. Dit kan betekenen dat het toernooi op het laatste moment toch niet door kan gaan of het afsluitende diner niet mogelijk is.

Aanmelden

Inschrijven moet vóór 15 september 2022, maar let op: vol = vol.

Ingeschreven teams

 1. Team Outsliders (CC Fryslân)

Inschrijfformulier  Deelname dinerbuffet JaNee

  Dieetwensen JaNee


  Deelname dinerbuffet JaNee

  Dieetwensen JaNee


  Deelname dinerbuffet JaNee

  Dieetwensen JaNee


  Deelname dinerbuffet JaNee

  Dieetwensen JaNee

  Alternate (speler 5)JaNee


  Deelname dinerbuffet JaNee

  Dieetwensen JaNee

  Alternate (speler 6)JaNee


  Deelname dinerbuffet JaNee

  Dieetwensen JaNee

  Coach JaNee


  Deelname dinerbuffet JaNee

  Dieetwensen JaNee

  1