Over ons

In september 2002 is de Curling Club Fryslân in Heerenveen opgericht. In de beginjaren werd alleen gespeeld in Thialf in Heerenveen. Sinds 2015 is de 11Stedenhal in Leeuwarden er als tweede locatie bij gekomen. Hiermee zijn wij de enige curling club in Nederland met twee locaties.

We spelen curling van ongeveer oktober tot en met maart. We spelen op de maandagavonden van 19:00 uur tot 20:30 uur in de ijshockeyhal van Thialf in Heerenveen. In Thialf beschikken we over vier curling sheets (banen). Op dinsdagavonden spelen we van 20:15 tot 21:45 in de 11Stedenhal in Leeuwarden. Er wordt gespeeld op het middenterrein van de 400 meterbaan, waar 5 sheets beschikbaar zijn. In beide locaties beschikken we over onze eigen benodigde materialen.

Verschillende spelers doen ook mee met competities en/of toernooien die bij andere clubs in Nederland worden gehouden. Ook wordt deelgenomen aan het Nederlands Kampioenschap en zijn Team Bomas en het seniorenteam actief op EK’s en WK’s. In Nederland zijn momenteel vier curlingclubs: PWA Zoetermeer, Curling Club Utrecht, Curling Club Tilburg en Curling Club Fryslân. Zoetermeer heeft als enige in Nederland een officiële curlingbaan die alleen wordt gebruikt voor curling.

Lees meer over onze visie voor de periode 2023-2028:
Visiedocument CCF 2023-2028 v1.0

1