Over ons

In september 2002 is de Curling Club Fryslân in Heerenveen opgericht. In de beginjaren werd alleen gespeeld in Thialf in Heerenveen. Sinds 2015 is de 11Stedenhal in Leeuwarden er als tweede locatie bij gekomen. Hiermee zijn wij de enige curling club in Nederland met twee locaties.

We spelen curling van ongeveer oktober tot en met maart. We spelen op de maandagavonden van 19:00 uur tot 20:30 uur in de ijshockeyhal van Thialf in Heerenveen. In Thialf beschikken we over vier curling sheets (banen). Op dinsdagavonden spelen we van 19:15 tot 20:45 in de 11Stedenhal in Leeuwarden. Er wordt gespeeld op het middenterrein van de 400 meterbaan, waar 5 sheets beschikbaar zijn. In beide locaties beschikken we over onze eigen benodigde materialen.

Sommige spelers doen ook mee met competities en/of toernooien die bij andere clubs in Nederland worden gehouden. In Nederland zijn momenteel vier curlingclubs: PWA Zoetermeer, Curling Club Utrecht, Curling Club Tilburg en Curling Club Fryslân. Zoetermeer heeft als enige in Nederland een officiele curlingbaan die alleen wordt gebruikt voor curling.

De Nasjonale Fryske Senioren Kurlingploech maakt deel uit van de Curlingclub Fryslân. In april 2018 vertegenwoordigden zij ons land op het WK curling voor senioren in Östersund, Zweden. Kijk ook op de Facebookpagina van de Nasjonale Fryske Senioren Kurlingploech. Evenals de senioren is Team Bomas op het WK actief geweest. Zij speelden in de categorie Mixed Doubles. Zowel de senioren als het mixed doubles team gaan in 2019 wederom naar het WK, ditmaal in Noorwegen.