NCB ondertekent charter voor meer diversiteit in de sport

De Nederlandse Curling Bond en 25 andere sportbonden hebben hun handtekening gezet onder het Charter Diversiteit dat door NOC*NSF en sportbonden is opgesteld. Hiermee spreken deze sportbonden de intentie uit om komend jaar aan de slag te gaan met diversiteit binnen hun werkorganisatie, het bestuur en clubkader.

Sporten en bewegen zou voor iedereen vanzelfsprekend moeten zijn. De afgelopen jaren is de sport inclusiever geworden, maar er is nog een lange weg te gaan. Talloze sportonderzoeken laten zien dat mensen met een beperking, ouderen, mensen met een laag inkomen, de LHBTI+ community en mensen met verschillende culturele achtergronden minder sporten én zich minder thuis voelen in de sport. Om aandacht te vragen voor dit onderwerp organiseerde NOC*NSF, in samenwerking met de Alliantie Gelijkspelen, donderdag 14 januari een online Symposium Diversiteit en Inclusie.

NOC*NSF gaat de 26 sportbonden die het Charter Diversiteit hebben ondertekend ondersteunen door middel van procesbegeleiding op maat. “Het gezamenlijk opgestelde charter is een mooie volgende stap om toe te werken naar een inclusieve sport waar echt íedereen welkom is, wordt gewaardeerd en zich thuis voelt”, vertelt Richard Kaper, manager Sportparticipatie bij NOC*NSF. “Door ons hard te maken voor een diversiteitsbeleid kunnen we concreet aan de slag met een inclusieve sport en, hopelijk snel, resultaat boeken.” (Bron: curling.nl)

Coronastop

Voor zover als mogelijk, werd er maandagavond 14 december 2020 nog volop gecurlt bij Curling Club Fryslân. En natuurlijk werden de 1,5 mtr. en mondkapjes niet vergeten.
Helaas gaan we nu de Lock-down in, maar gaan ervan uit, dat we daarna weer met z`n allen onze sport mogen beoefenen en hopen iedereen weer gezond en wel op het ijs te ontmoeten.

Seizoen 2020/2021

In maart 2020 kwam het bericht dat door het coronavirus bijna heel Nederland op slot ging, zo ook de twee Friese ijshallen. Ons seizoen kwam abrupt tot een einde en het IFKK 2020 kon niet meer worden gespeeld.

Zo langzamerhand wordt toch weer geprobeerd met behulp van diverse regels en goede afspraken Nederland weer aan het sporten te krijgen. De ijshallen openen hun deuren weer en vanaf oktober kunnen we weer curlen. Ook bij ons gaan de gebruikelijke regels gelden, 1,5 mtr afstand niesen in de elleboog, geen handen schudden, we kennen ze ondertussen allemaal wel. In de ijshallen zijn aanpassingen doorgevoerd, zoals verplichte looproutes. Tevens geldt voor onze trainingen en clinics een verplichte registratie.

Op maandagavond is de trainingsavond in Heerenveen van 19:00 tot 20:30 uur. In Leeuwarden is de trainingsavond verplaatst naar dinsdagavond van 20:15 tot 21:45 uur.

Het organiseren van clinics is weer mogelijk. Kijk hiervoor op onze pagina Clinics voor meer informatie en vul het aanmeldformulier in.

Voor de toernooi spelende leden van onze en andere curlingclubs, we onderzoeken de mogelijkheid om het IFKK 2020 dit jaar alsnog te kunnen houden, evenals een 2021-editie.

Curlingclub Fryslân wenst eenieder voor komend seizoen goede stenen en heel veel gezondheid toe. Tot snel!

4

Friese curler naar OS 2020 in Beijing

Vandaag heeft de World Curling Federation de officials voor de Olympic Winter Games Beijing 2022 bekend gemaakt.

Bob Bomas, lid van Curling Club Fryslân, zal tijdens de Olympische Spelen in Beijing acte de présence geven als scheidsrechter.

Curling Club Fryslân feliciteert Bob met deze prachtige uitverkiezing.

2

Seizoen abrupt ten einde door Coronavirus

Op 12 maart 2020 heeft de Rijksoverheid nieuwe maatregelen getroffen wegens actuele ontwikkelingen rondom het Coronavirus. Om de verspreiding van het Coronavirus in te perken zijn zowel de Elfstedenhal in Leeuwarden als Thialf in Heerenveen per direct gesloten.

Hiermee komt het seizoen van Curling Club Fryslân abrupt ten einde, waardoor de resterende trainingen en clinics van dit seizoen, en het IFKK niet doorgaan.

Volgend seizoen pakken we het curling met veel plezier en toewijding weer op.

Friese teams actief tijdens NK

Verschillende teams van Curling Club Fryslân zijn actief geweest tijdens het NK curling in Zoetermeer.

Op zaterdag was het NK teams (4×4). Team 4-Outsliders is op de 5e plaats geëindigd. Team Meisjes Junioren, inclusief coach Bob, is 8e geworden. Het rolstoelteam, Team Minnen, heeft de 12e positie behaald.

Op zondag zijn 5 teams uit Fryslân actief tijdens het NK Doubles (2×2). Bomas/Bomas zijn 3e geworden. Boonstra/Tinga hebben de 6e plaats behaald. Adema/Boezerooij zijn 9e geworden, gevolgd door Dijkhuis/Dijkhuis op de 10e plaats. Bomas/Valkenhoef zijn geëindigd op de 12e plaats.