Inschrijving IFKK geopend

Op zondag 13 maart 2022 organiseert Curling Club Fryslân het Iepen Fryske Kampioenskip Kurling 2022 – The 2020 Edition, kortweg IFKK 2022. Deze Open Friese Kampioenschappen Curling worden voor de vierde keer georganiseerd. Vanwege de welbekende Corona-maatregelen hebben de edities in 2020 en 2021 geen doorgang kunnen vinden, terwijl alles al klaar stond in 2020. Daarom organiseren we dit jaar de ‘inhaaleditie’. Wie wordt de opvolger van CC Tilburg?

Kijk voor meer informatie en het inschrijfformulier op de IFKK-pagina.

We mogen weer curlen

Maandagavond en dinsdagavond mogen we weer curlen in respectievelijk Heerenveen en Leeuwarden.

Voor zowel Thialf als de Elfstedenhal geldt dat we ons houden aan de algemeen geldende regels: de verplichte CoronaCheck met identificatiebewijs, houdt voldoende afstand en bij klachten thuisblijven.

Geïnteresseerd in curling? Neem contact met ons op en doe mee!

2

CCF actief in België

Een team met vier spelers van Curling Club Fryslân hebben het weekend van 8/9 januari deelgenomen aan de New Year’s Cup georganiseerd door Campina Curling in Zemst, België.

Ondanks dat al enige tijd in Nederland niet getraind kon worden, heeft het team toch goede wedstrijden gespeeld met een mooie achtste plaats als eindresultaat.

Wieneke, Rob, Sylvia en Jordi kunnen terugkijken op een geslaagd weekend.

WK junioren gecanceld

In overleg met de lokale gezondheidsinstanties van Lohja, Finland heeft de World Curling Federation en de organisator van het WK Junioren besloten het toernooi per direct te cancelen vanwege COVID-19 gevallen.

Dit betekent dat het meisjes juniorenteam, waarin vier leden van Curling Club Fryslân spelen, niet zal afreizen voor hun wedstrijden die vanaf komende maandag zouden beginnen.

WK junioren van start

Van 3 tot en met 14 januari 2022 vindt het WK curling voor B-teams plaats in Lohja, Finland. Nederland is hier vertegenwoordigd met zowel een jongens- als een meisjesteam. In het meisjesteam spelen vier leden van Curling Club Fryslân.

Wij wensen beide team veel succes!


OKT afgelopen

Na 2 weken met curling op topniveau is het OKT in de Elfstedenhal in Leeuwarden afgerond. Wij feliciteren de teams die zich hebben geplaatst voor de Olympische Spelen in Beijing.

Mixed Doubles: Australië, Verenigde Staten
Dames: Schotland, Japan, Korea
Heren: Noorwegen, Italië, Denemarken

Naast het OKT zijn er clinics gegeven aan basisscholen en verschillende bedrijven. Ook is het studentenkampioenschap gehouden. We willen alle deelnemers bedanken voor hun aanwezigheid en inzet.

Ook geïnteresseerd in een clinic of om onze club te sponsoren? Neem contact met ons op via info@fryskecurlingclub.nl.