Friese curler naar OS 2020 in Beijing

Vandaag heeft de World Curling Federation de officials voor de Olympic Winter Games Beijing 2022 bekend gemaakt.

Bob Bomas, lid van Curling Club Fryslân, zal tijdens de Olympische Spelen in Beijing acte de présence geven als scheidsrechter.

Curling Club Fryslân feliciteert Bob met deze prachtige uitverkiezing.

Seizoen abrupt ten einde door Coronavirus

Op 12 maart 2020 heeft de Rijksoverheid nieuwe maatregelen getroffen wegens actuele ontwikkelingen rondom het Coronavirus. Om de verspreiding van het Coronavirus in te perken zijn zowel de Elfstedenhal in Leeuwarden als Thialf in Heerenveen per direct gesloten.

Hiermee komt het seizoen van Curling Club Fryslân abrupt ten einde, waardoor de resterende trainingen en clinics van dit seizoen, en het IFKK niet doorgaan.

Volgend seizoen pakken we het curling met veel plezier en toewijding weer op.

IFKK op zaterdag 21 maart in Leeuwarden

Op zaterdag 21 maart 2020 wordt de derde editie van het Iepen Frysk Kampioenskip Kurling, kortweg IFKK, gehouden in de Elfstedenhal in Leeuwarden.

De wedstrijden tussen de tien deelnemende teams beginnen om 09:00 uur. Kijk op pagina IFKK voor meer informatie en het complete speelschema.

Toegang voor publiek is gratis.

Friese teams actief tijdens NK

Verschillende teams van Curling Club Fryslân zijn actief geweest tijdens het NK curling in Zoetermeer.

Op zaterdag was het NK teams (4×4). Team 4-Outsliders is op de 5e plaats geëindigd. Team Meisjes Junioren, inclusief coach Bob, is 8e geworden. Het rolstoelteam, Team Minnen, heeft de 12e positie behaald.

Op zondag zijn 5 teams uit Fryslân actief tijdens het NK Doubles (2×2). Bomas/Bomas zijn 3e geworden. Boonstra/Tinga hebben de 6e plaats behaald. Adema/Boezerooij zijn 9e geworden, gevolgd door Dijkhuis/Dijkhuis op de 10e plaats. Bomas/Valkenhoef zijn geëindigd op de 12e plaats.

Nieuwe instructeurs curling clinics

Meerdere leden van Curlingclub Fryslân én vier vrijwilligers van Schaatsschool Thialf hebben op zaterdag 14 december een training gehad hoe je een clinic geeft aan mensen die nog nooit gecurld hebben.

Het was een leerzame en gezellige zaterdagavond in Thialf.

We hopen nog veel gezellige en veilige clinics te geven dit seizoen. Voor meer informatie en contact zie onze clinics pagina.

Friese inmenging tijdens EK finale

Voor het eerst in de geschiedenis van Curling Club Fryslân is een van de leden actief geweest tijdens een EK-finale.

Tijdens de wedstrijd tussen de heren van Zweden en Zwitserland moest in het tweede end een steen worden opgemeten om te bepalen of deze in het huis lag in verband met de free guard zone.

Bob, al enkele jaren behorende tot het internationale scheidsrechtersensemble, had de eer om al zo vroeg in de wedstrijd een cruciale steen op verzoek van de spelers te moeten opmeten.

Zoals het een goed scheidsrechter betaamd, werd dit met uiterste precisie gedaan en kon na de beslissing de wedstrijd worden voortgezet.

De wedstrijd werd met 9-3 gewonnen door Zweden.