Seizoen 2020/2021

In maart 2020 kwam het bericht dat door het coronavirus bijna heel Nederland op slot ging, zo ook de twee Friese ijshallen. Ons seizoen kwam abrupt tot een einde en het IFKK 2020 kon niet meer worden gespeeld.

Zo langzamerhand wordt toch weer geprobeerd met behulp van diverse regels en goede afspraken Nederland weer aan het sporten te krijgen. De ijshallen openen hun deuren weer en vanaf oktober kunnen we weer curlen. Ook bij ons gaan de gebruikelijke regels gelden, 1,5 mtr afstand niesen in de elleboog, geen handen schudden, we kennen ze ondertussen allemaal wel. In de ijshallen zijn aanpassingen doorgevoerd, zoals verplichte looproutes. Tevens geldt voor onze trainingen en clinics een verplichte registratie.

Op maandagavond is de trainingsavond in Heerenveen van 19:00 tot 20:30 uur. In Leeuwarden is de trainingsavond verplaatst naar dinsdagavond van 20:15 tot 21:45 uur.

Het organiseren van clinics is weer mogelijk. Kijk hiervoor op onze pagina Clinics voor meer informatie en vul het aanmeldformulier in.

Voor de toernooi spelende leden van onze en andere curlingclubs, we onderzoeken de mogelijkheid om het IFKK 2020 dit jaar alsnog te kunnen houden, evenals een 2021-editie.

Curlingclub Fryslân wenst eenieder voor komend seizoen goede stenen en heel veel gezondheid toe. Tot snel!

3

Friese curler naar OS 2020 in Beijing

Vandaag heeft de World Curling Federation de officials voor de Olympic Winter Games Beijing 2022 bekend gemaakt.

Bob Bomas, lid van Curling Club Fryslân, zal tijdens de Olympische Spelen in Beijing acte de présence geven als scheidsrechter.

Curling Club Fryslân feliciteert Bob met deze prachtige uitverkiezing.

1

Seizoen abrupt ten einde door Coronavirus

Op 12 maart 2020 heeft de Rijksoverheid nieuwe maatregelen getroffen wegens actuele ontwikkelingen rondom het Coronavirus. Om de verspreiding van het Coronavirus in te perken zijn zowel de Elfstedenhal in Leeuwarden als Thialf in Heerenveen per direct gesloten.

Hiermee komt het seizoen van Curling Club Fryslân abrupt ten einde, waardoor de resterende trainingen en clinics van dit seizoen, en het IFKK niet doorgaan.

Volgend seizoen pakken we het curling met veel plezier en toewijding weer op.

Friese teams actief tijdens NK

Verschillende teams van Curling Club Fryslân zijn actief geweest tijdens het NK curling in Zoetermeer.

Op zaterdag was het NK teams (4×4). Team 4-Outsliders is op de 5e plaats geëindigd. Team Meisjes Junioren, inclusief coach Bob, is 8e geworden. Het rolstoelteam, Team Minnen, heeft de 12e positie behaald.

Op zondag zijn 5 teams uit Fryslân actief tijdens het NK Doubles (2×2). Bomas/Bomas zijn 3e geworden. Boonstra/Tinga hebben de 6e plaats behaald. Adema/Boezerooij zijn 9e geworden, gevolgd door Dijkhuis/Dijkhuis op de 10e plaats. Bomas/Valkenhoef zijn geëindigd op de 12e plaats.

Nieuwe instructeurs curling clinics

Meerdere leden van Curlingclub Fryslân én vier vrijwilligers van Schaatsschool Thialf hebben op zaterdag 14 december een training gehad hoe je een clinic geeft aan mensen die nog nooit gecurld hebben.

Het was een leerzame en gezellige zaterdagavond in Thialf.

We hopen nog veel gezellige en veilige clinics te geven dit seizoen. Voor meer informatie en contact zie onze clinics pagina.