Zweden wint WK curling

Het Zweedse herenteam heeft het WK curling in Canada gewonnen door Schotland te verslaan.

De wedstrijd ging gelijk op tot het achtste end. Bij een stand van 5-5 gooide Zweden met hun laatste steen een dubbele take-out, waardoor zij maar liefst vijf punten scoorden. De stand kwam hiermee op 10-5 voor Zweden, waarna de Schotten zich gewonnen gaven.

De scheidsrechter bij deze wedstrijd was Bob Bomas, lid van Curling Club Fryslân.

Nederland verliest laatste wedstrijd op WK

Het Nederlandse herenteam heeft de laatste wedstrijd op het WK in Calgary, Canada verloren van Italië. Een grote score in het zesde end door de Italianen zorgde voor het verschil: 8-4.

Nederland is 12e geworden op dit WK. Een plaats bij de top 6 had directe plaatsing voor de Olympische Spelen in Beijing opgeleverd. Voor plaatsing krijgt Nederland  nog een kans via een OKT.

Wederom nederlaag voor Nederland

Het Nederlandse herenteam speelde gisteren op het WK in Calgary twee wedstrijden. De eerste wedstrijd tegen Zwitserland werd met 8-4 verloren. De tweede wedstrijd werd met 9-4 van de Verenigde Staten, de regerend Olympisch kampioen, verloren.

Vanavond om 22:00 uur speelt Nederland de laatste WK-wedstrijd tegen Italië.

Winst en verlies Nederlands herenteam

Op het WK in Canada stonden gisteren twee wedstrijden voor Nederland op het program, tegen Duitsland en Japan. De wedstrijd tegen Duitsland werd met 7-5 gewonnen. Tegen Japan werd helaas met dezelfde cijfers verloren.

Door deze resultaten is het voor de Nederlandse heren niet meer mogelijk om bij de top 6 te eindigen en directe plaatsing voor de Olympische Spelen af te dwingen. Ze zullen een herkansing krijgen op een Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT). Desondanks zal Nederland de resterende drie wedstrijden op het WK zo goed mogelijk willen afsluiten en zullen ze strijden voor de winst in deze partijen.

Zweden te sterk op WK

Gisteren hoefde het Nederlandse herenteam maar één wedstrijd te spelen. Deze wedstrijd speelden zij tegen curling-grootmacht Zweden. De uitslag van deze wedstrijd was 10-4 in het voordeel van de Zweden.

Vandaag speelt Nederland twee wedstrijden. De eerste wedstrijd is om 17:00 uur Nederlandse tijd tegen Duitsland. Vanavond wordt de wedstrijd tegen Japan om 22:00 uur live uitgezonden op het YouTube kanaal World Curling TV.

Eerste overwinning Nederland op WK

Het Nederlandse herenteam speelde afgelopen nacht op het WK in Canada tegen China.

Vanaf het eerste end was het Nederlandse team duidelijk de betere partij. Enkele foutjes van de Chinezen werden direct afgestraft en na 2 ends stond er al 5-0 op de borden.

In het zevende end brachten de Nederlanders de score op 10-2, waarna de Chinezen zich gewonnen gaven.

Een mooie uitslag die een voorbode kan zijn voor meer overwinningen.

Nederland nog zonder overwinning op WK

Het Nederlandse herenteam heeft afgelopen nacht (Nederlandse tijd) twee wedstrijden gespeeld op het WK in Calgary.

De eerste wedstrijd tegen het thuisspelende land en grootmacht Canada werd verloren met 7-6. Het Nederlandse team kon de Canadezen in de eerste zes ends bijhouden, zag Canada vervolgens uitlopen, waarna de score nog wel werd verkleind.

De daaropvolgende wedstrijd was tegen Zuid-Korea. In deze wedstrijd wisten de Zuid-Koreanen telkens een voorsprong te pakken, waarin de Nederlanders de score gelijk brachten. In het laatste end pakte Zuid-Korea de overwinning.

Op 5 april om 22:00 uur (NL-tijd) wordt de wedstrijd van Nederland tegen China live uitgezonden op het YouTube-kanaal World Curling TV.

Wederom verlies op WK

Op dag 2 van het WK voor herenteams in Calgary stonden wedstrijden tegen Schotland en Denemarken op het programma.

Van Schotland werd 9-4 verloren. Tegen Denemarken werden een paar grote ends verloren en kwam de einduitslag op 14-5 voor de Denen.

Voor 4 april staan wedstrijden tegen Canada en Zuid-Korea op het programma. De wedstrijd tegen Canada wordt live uitgezonden via onder andere het YouTube-kanaal World Curling TV. De wedstrijd is om 22:00 uur Nederlandse tijd.

Nederlaag tegen Noorwegen op WK

Het Nederlandse herenteam speelde afgelopen nacht de tweede wedstrijd op het WK in Calgary, Canada tegen Noorwegen.

Net als tegen Rusland werd begonnen met een blank end. De scores lagen dicht bij elkaar, maar de Noren scoorden 3 punten in het 8e end. Dit zorgde uiteindelijk voor het verschil: 4-7.

Nederland is, net als vijf andere landen nog puntloos na de eerste dag.

Heren verliezen van Rusland op WK

Het Nederlandse herenteam heeft de eerste wedstrijd op het WK in Calgary met 8-5 verloren.

Het team plaatst zich voor de Olympische Spelen als zij bij de eerste zes eindigen. Indien dat niet lukt, kunnen zij nog plaatsing afdwingen via een OKT.