Seizoen 2023-2024 van start

Op maandagavond 18 september begint het curlingseizoen in Heerenveen. In Thialf wordt vanaf 19:15 uur tot 20:45 uur gespeeld in de ijshockeyhal.

In de 11Stedenhal in Leeuwarden wordt vanaf dinsdagavond 26 september weer gespeeld. De training is van 20:15 uur tot 21:45 uur.

Op naar een mooi seizoen!

 

Ook is het weer mogelijk om clinics te boeken. Kijk voor meer info op onze pagina Clinics.

Sport voor het goede doel

Op zaterdag 22 april is het event van Univé Dichtbij Sport voor iedereen. De Univé winkel in Leeuwarden is vanwege ons rolstoelteam toegewezen aan Curling Club Fryslan.

We hopen op zoveel mogelijk aanmelding om 5 kilometer te wandelen voor het fonds Gehandicaptensport. Univé doneert € 5,- per deelnemer en de opbrengsten gaan naar het fonds Gehandicaptensport.

Steun de gehandicaptensport. Schrijf je in op https://www.univedichtbij-activiteiten.nl/sport-voor-iedereen/

1

Curlingseizoen 2022/2023 (grotendeels) ten einde

Afgelopen zondag is de vijfde editie van het IFKK georganiseerd. Dit werd door een deel van de leden als afsluiting van het seizoen gezien, omdat de curlingtrainingen in Thialf Heerenveen inmiddels tot een einde zijn gekomen. In de Elfstedenhal in Leeuwarden is vandaag de laatste training.

Dit seizoen hebben weer vele geïnteresseerden kennis gemaakt met curling door middel van clinics. De grens van 2000 clinic deelnemers is onlangs gepasseerd. Veel dank voor de deelnemers en vooral ook voor de instructeurs. Met het eindigen van het seizoen is het vanaf medio/eind september, zodra de ijshallen in Heerenveen en Leeuwarden na het zomerreces weer geopend zijn, weer mogelijk om curling clinics bij Curling Club Fryslân te volgen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie, maar vanwege vakanties dan een reactie iets langer duren dan normaal.

Voor enkele leden van Curling Club Fryslân gaat het seizoen nog enige tijd door met jubileumtoernooien in Utrecht en Tilburg, het NK curling en WK kwalificatie.

Curling Club Fryslân wenst deze leden veel succes en voor wie het seizoen ten einde is gekomen een fijne zomer. Tot het nieuwe seizoen vanaf september.

Overwinning tijdens het WMxCC

De Friese leden van Curling Club Fryslân (Anandi, Bob en Lisenka Bomas) hebben samen met hun Tilburgse teamgenoot Bart Klomp een grote overwinning geboekt op Kroatië. Deze overwinning betekent de tweede Nederlandse overwinning ooit op het World Mixed Curling Championship (WMxCC).

In het eerste end maakte het Nederlandse team optimaal gebruik van de hanmer door maar liefst 5 punten te scoren. Vervolgens kon de voorsprong gestaag worden uitgebreid en stond er na 6 ends een 12-4 voorsprong op de borden. De Kroaten besloten zich hierna gewonnen te geven.

Start seizoen 2022-2023

Een aantal CCF-leden hebben al op het ijs gestaan, binnenkort is het weer mogelijk voor alle leden.

Op maandag 19 september start ons reguliere curlingseizoen weer in Thialf Heerenveen. Vanaf 19:15 uur tot 20:45 uur kan er weer worden getraind in de ijshockeyhal.

Op dinsdag 20 september beginnen we weer in de Elfstedenhal in Leeuwarden. Vanaf 20:15 uur tot 21:45 uur zijn de trainingen op het middenterrein van de 400m-baan.

We wensen iedereen weer goede stenen!

Team Bomas wint kwalificatie WMxCC

Team Bomas, bestaande uit de CCF-leden Bob, Lisenka, Anandi en Tilburg-lid Bart hebben zich dit weekend geplaatst voor het World Mixed Curling Championship 2022. Het WMxCC 2022 wordt van 15 tot en met 22 oktober gehouden in Aberdeen, Schotland.

In een best of three werd het deelnemende team uit Utrecht verslagen. Het andere team met leden van Curling Club Fryslân werd op zaterdag uitgeschakeld en eindigde als derde.

Curling Club Fryslân feliciteert team Bomas van harte met de WK-kwalificatie.

Foto winnaars kwalificatie WMxCC 2022

1

CCF organiseert op 8 oktober het IFKK

Op zaterdag 8 oktober 2022 organiseert Curling Club Fryslân de vijfde editie van het Iepen Fryske Kampioenskip Kurling, kortweg IFKK. Op zaterdag 8 oktober 2022 organiseert Curling Club Fryslân de vijfde editie van het Iepen Fryske Kampioenskip Kurling, kortweg IFKK. Kijk voor meer informatie en het inschrijfformulier op de pagina IFKK.

Monique benoemt tot Lid in de orde van Oranje-Nassau

Vandaag werd Monique ter Beeke door onze Koning tot Lid in de orde van Oranje-Nassau benoemd.

Deze onderscheiding is een waardering voor haar tomeloze inzet en het tot stand en in de vaart brengen van de Groene Wensboot en het vele andere vrijwilligerswerk.

Als Curling Club Fryslân feliciteren we onze speelster van het Dutch Wheelchair Curling Team met deze geweldige onderscheiding.

www.groenewensboot.nl

1