Podiumplaatsen voor Friese teams tijdens NK curling 4 tegen 4

Zondag 24 maart streden 4 teams op het Nederlands Kampioenschap Curling 4 tegen 4. Naast de eer om zich een jaar lang Nederlands kampioen te noemen werd er ook nog om een andere prijs gespeeld. De nummers 1 en 2 mogen in september namens Nederland meedoen aan de Benelux Championship Cup dat dit jaar in België gespeeld zal worden.

Dit jaar streden 4 teams (2 herenteams en 2 dames (junioren)teams) voor de titel NK curling 4 tegen 4. In Zoetermeer speelden alle 4 de teams tegen elkaar waarna er uiteindelijk een winnaar werd bepaald. Om 12 uur begonnen de eerste wedstrijden. De wedstrijden duurde een uur en na 2 wedstrijden was er een pauze, zodat de teams even konden bijkomen en nieuwe tactieken konden bespreken.

De uiteindelijke winnaar werd team Hazerstones uit Zoetermeer (Bas Bennis, Frank Kerkvliet, Willem van Wieringen en Martijn van Katwijk). Op de tweede plaats eindigde het nieuwe meisjes juniorenteam van Nederland uit Zoetermeer en Friesland (Louisa Wortel, Shauna Kap, Lisenka Bomas, Anandi Bomas en Marit van Valkenhoef). Op de derde plaats eindigde team NFSPK uit Friesland (Douwe Bos, Frans Boonstra, Jan de Jong, Johannes Koornstra en Reinder Jongsma). Op de vierde plaats eindigde team Joosten uit Utrecht (Lonneke van Dijk, Kirsten Mataheru, Ingrid van Kampen en Paulien Joosten).

Door deze uitslag zullen team Hazerstones en het meisjes juniorenteam Nederland vertegenwoordigen tijdens de Benelux Champions Cup in september 2019.

Zaterdag 30 maart is het NK Doubles in Zoetermeer waar meerdere teams van Curling Club Fryslân aan meedoen. De wedstrijden starten om 9.00 uur en zijn rond 19.00 uur afgelopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.