Rolstoelcurling

Er zijn 5 leden binnen de Curling Club Fryslân die door de World Curling Federation zijn opgeleid tot gecertificeerd trainer rolstoelcurling.

Deze technische en tactische ijssport die je uit je dagelijkse rolstoel beoefend is onbekend in Nederland. Een rolstoelcurlingteam moet zowel uit dames als heren bestaan. De steen wordt met een delivery stick gespeeld. Bij rolstoelcurling wordt niet geveegd. Hierdoor zijn power, richting en rotatie een uitdaging.

Zie voor uitleg over de rolstoelcurling dezedeze of de volgende instructiefilm.

Eind jaren ’70 werden al op grote schaal curlingwedstrijden gehouden in Friesland. Het eerste toernooi werd in 1977 gehouden. Dit was niet alleen een primeur voor Friesland, maar zelfs voor heel Nederland. Het was namelijk een toernooi voor mindervaliden. Leeuwarder sportvereniging ‘Door Ontspanning Valide’ organiseerde, in samenwerking met het CIOS, de wedstrijden. In totaal gingen meer dan honderd sporters priksleeën en rolstoelcurling spelen.

Priksleeën 1978 - Bron LC 1978

Bij Curling Club Fryslân zijn diverse leden actief op het gebied van rolstoelcurling. Ieder lid is natuurlijk welkom! Indien u zich wilt aanmelden kunt u het aanmeldformulier onderaan deze pagina invullen.

Kijk tevens op de Facebookpagina van Dutch Wheelchair Curling Team.

Aanmeldformulier rolstoelcurling