Team Bomas opnieuw Nederlands Kampioen Dubbels

Op zaterdag 30 maart 2019 werd in Zoetermeer het Nederlands Kampioenschap Dubbels gespeeld. Curling Club Fryslân was met vier teams vertegenwoordigd. Een van deze teams was regerend Nederlands Kampioen Team Bomas-Bomas.

Vader en dochter Bomas werden overtuigend winnaar in hun poule door alle poulewedstrijden te winnen. De zeer spannende finale eindigde in een gelijkspel, waardoor een extra end noodzakelijk was. Zelfs in dit extra end was het erg spannend en moest er worden gemeten om de winnaar te bepalen. De steen van Team Bomas bleek beter te liggen, waardoor zij zich voor het tweede opeenvolgende jaar Nederlands Kampioen Dubbels mogen noemen.

Ook de andere Friese teams wisten hun laatste wedstrijd van het seizoen te winnen. Team Adema-Boezerooij eindigde op plaats 7, op de negende plaats eindigde Team Dijkhuis-Wijmenga en plaats 11 was voor de rolstoelers Team Visser-Visser.

Van 20 tot 27 april speelt Team Bomas het World Mixed Doubles Curling Championship in Stavanger, Noorwegen. Tevens spelen de senioren van Curling Club Fryslân daar het World Senior Curling Championships.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.